Eka kerta – Kakkosen kuulumiset

Lauantaina 24.1.2015 pelasin ensimmäisen bouttini. Helsinki Roller Derby järjesti Pasilassa pääkaupungin kotitiimien turnauksen Block it Like it’s Hot, johon ottivat osaa HRD:n Saturday Fight Fever ja Hurtta Lottas sekä Kallio Rolling Rainbow’n Les Bombas ja Fisters of Mercy.

Minut oli valittu pelaamaan Fistersien riveihin ja hermostutti mennä suoraan ensimmäiseen peliin parin kuukauden treenitauon jälkeen. Onneksi ehdin käydä torstaina vielä Lahti Roller Derbyn järjestämässä aloittelija-scrimmagessa kokeilemassa pelailua. Turnausaamuna kotona ehdin hermoilla vielä minkä paidan laitan päälle (mustan tietenkin!?) ja mitä tarvitsen mukaan. Onhan hammassuojat varmasti? Haittaako vaikka rannesuoja on vähän rikki? Pysyyköhän nämä housut kunnolla jalassa? Ei muuten pysyneet.

Onneksi Pasilassa unohtui jännittää kun opastin ennen peliä uusia hahmoja KRR:n open skatesissa suojien pukemisessa ja pystyssä pysymisessä. Open skaten jälkeen olikin päivän ohjelma aika täynnä. Kaikki oli aikataulutettu. Nyt on tapaaminen ja samalla syödään, luistimet jalkaan introa varten, sitten juostaan, jonka jälkeen voit taas vähän syödä, mutta et liikaa, nyt ehdit vielä vessaan, mene!

Ja äkkiä olikin jo ensimmäinen peli pelattu. HL oli voittanut SFF:n 128-79 ja oli meidän vuoromme pelata Bombasia vastaan. Pukuhuoneessa Bombasit uhkailivat vetävänsä meitä turpaan. Niin varmaan. Nyt huudettiin ”tough luck fist fuck!” ja järjestäydyttiin radalle. Aluksi mietin, miltähän tuntuu pelata omia kavereita vastaan, mutta pelin alettua näki vain paitoja. Musta on hyvis ja valkoinen pahis.

Peliä tai pistetilannetta en ehtinyt seurata yhtään. Kun päästiin radalta, käytiin nopeasti vain läpi, että mitä tehdään seuraavaksi ja sitten jo mentiinkin takaisin. Bombaseille sattui useampi loukkaantuminen pelin aikana ja heidän joukkonsa supistui yhdestätoista kahdeksaan. Peli oli nopeasti ohi ja päättyi pisteisiin 200-102 Fistersien hyväksi. Seuraavaksi siis Les Bombas pelaisi Saturday Fight Feveriä vastaan.

Kuva: Martti Luoto

Kuva: Martti Luoto

Valitettavasti en ehtinyt katsoa Bombasien taistoa SFF:ää vastaan kuin pienen hetken, mutta hienosti meni vaikka joutuivatkin pelaamaan kuudella blokkerilla ja kahdella jammerilla. Valitettavasti Bombas hävisi, mutta mitään ei ilmaiseksi annettu pelaajavajeesta huolimatta. Meillä Fisterseillä oli taas ruokaa ja lämppää ohjelmistossa kunnes piti pukea luistimet ja suojat päälle ja suunnata radalle. Nyt oli aika ottaa mittaa Hurtta Lottasista.

Peli Hurttia vastaan tuntui vähän erilaiselta. Hurtat tuntuivat tulevan enemmän häiritsemään, mutta peli sujui mielestäni ihan mukavasti ja puoliajalle lähdettiinkin pienellä piste-edulla. Oman line upin kanssa pelaaminen tuntui hyvältä, jokainen tiesi paikkansa, joten arvata saattaa, että kaikki menikin sekaisin kun kapteenimme Libresse Killer foulasi viidestä penaltystä. Myös toisesta line upista Bela Glukoosi joutui ulos. Otettiin time out, jotta saataisiin line upit taas kasaan. Meillä Fisterseissä oli seitsemän pelaajaa, joille turnausboutti oli elämän ensimmäinen tai toinen ja itseäni ainakin vähän huolestutti, että mitäs nyt. Menetimme johtomme aivan pelin viimeisillä minuuteilla ja valitettavasti hävisimme Hurtille 107-93. Jostain syystä ei silti meinannut otsasuoni räjähtää. Olisiko minulla kuitenkin siis ollut hauskaa?

Kuva: Martti Luoto

Kuva: Martti Luoto

Kirjoittaja #2 Aika Helppo on syksyllä 2014 aloittanut Kallio Rolling Rainbow’n pelaaja.