FINvitational -seurahaastattelut: Rainy City Roller Derby

Haastateltavana Menace – Rainy City Roller Derby

Miten kuvailisit joukkuettasi?

#team awkward. Olemme joukko rakastettavia hoopoja, jotka sattumoisin ovat myös äärimmäisen lahjakkaita derbynpelaajia. Joukkueemme yhteisiin intohimoihin kuuluvat erilaiset naposteltavat sekä hassut sukat – näiden ansiosta joukkuehenkemme on rautainen.

Kuinka esittelisit joukkueenne yleisölle?

Me olemme Rainy City Roller Derby Manchesteristä, Britanniasta! Viimevuotinen Beach Brawl -menestyksemme singautti meidät D1:een – Playoff-turnaus Columbiassa osoitti derbyversumille, että olimme tulleet jäädäksemme. Olemme kunnianhimoinen seura niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Olemme ottaneet suuria tapahtumia hoitaaksemme tänä vuonna: WFTDA:n huippukokous huhtikuussa ja World Cup helmikuussa 2018. Tästä vuodesta tulee huikea!

Kerro teistä jotain sellaista, jota ei googlaamalla löydä?

Alkulämmittelymme aikana kuuntelemme melko hämmentävää musiikkia. Aaltoilemme lapsilta kiellettyn hip-hopin (roisit bassot ja törkeät lyriikat!) ja ysärislovarien kuten Shania Twainin välillä. Jos on minun vuoroni olla vastuussa musasta, valitsen pelkkiä 80-luvun voimaballadeja.

Osallistuitte ensimmäisiin playoffseihinne 2016. Millaista se oli?

Uskomatonta – vaikkakaan itse en sisäistänyt koko juttua kuin vasta jälkikäteen. Tiesimme itse kuuluvamme D1:een, mutta oli iso haaste muuttaa tuo uskomus teoiksi radalla. Turnausympäristö toimi mielettömänä oppimiskatalysaattorina, ja pystyimme muokkaamaan omaa tekemistämme pelistä toiseen. Valmentajamme Mick Swagger poimi taitavasti pelimme ongelmakohdat ja auttoi meitä tekemään tarvittavat muutokset edetessämme. Kaiken kaikkiaan teimme hyvää duunia ja opimme hurjasti: kotiinviemisiksi saimme kerättyä pitkän listan kehityskohteita joukkueellemme.

Entä menneisyyden rankingkehityksenne? Millaisia ongelmia olette kohdanneet pelimatkustelun rahoittamisessa?

Aiemmin rankingien nostaminen vaati matkustamista Jenkkeihin: Euroopassa oli niin niukasti korkealle rankattuja jengejä, ettei meillä oikein ollut vaihtoehtoja. Reissaaminen ei tietenkään ollut halpaa ja jouduimme tekemään rutkasti varainkeruuta sen rahoittamiseksi. Menestyksekkäät bootcampimme ovat pääasiallinen tulonlähteemme: Briteissä on paljon oppimisennälkäisiä derbyjoukkueita ja joukkueessamme on monta erinomaista valmentajaa. Myös oma ratatilamme auttaa pitämään kustannuksemme minimissä.

Tämän lisäksi meillä on myynnissä melkoisen kuumaa merchkamaa, kiitos penkkimme Michael Watsonin. Myymme oheistuotteemme joka pelissä loppuun, muista siis olla ajoissa ostoksilla FINvitationalissa!

Olemme myös järjestäneet muita tapahtumia, scrimmageita, arpajaisia ja sensellaisia – olemme kiitollisia kaikesta saamastamme tuesta!

Kaikesta varainkeruusta huolimatta matkustaminen on silti myös omakustanteista. Jenkkeihin on pirullisen tyyristä reissata!

Tänä vuonna saamme onneksi pelattua kaikki haluamamme turnaukset Euroopassa, kiitos alati lisääntyvien eurooppalaisten D1-jengien. Varainkeruu on silti jatkuvaa: haaveissamme on päästä tänäkin vuonna Playoffseihin.  

Seuraaviin varainkeruuhankkeisiimme kuuluu mm. legendaarinen Beast It -bootcampimme toukokuussa. Bootcampin aikana käydään läpi kaikki aspektit, joita huippujoukkuepelaajana olemiseen kuuluu: se sisältää luisteludrillejä ja strategiaa sekä offskate-harjoittelua, psyykkistä valmentautumista ja ravintopuolta. Luvassa on myös hauska varainkeruuscrimmi: pidä silmällä nettisivujamme (www.rainycityrollerderby.com/events) pysyäksesi kartalla!

Tuntuuko teistä koskaan, että pelaatte samoja vastustajia uudestaan ja uudestaan: tänä vuonna teidän ohjelmassanne on Anarchy in the UK ja FINvitational, minkä lisäksi olette juuri pelanneet myös KRR:ää vastaan ja vielä pleikoissa CCR:ää vastaan? Onko tämä uhka vai mahdollisuus?

Ei tunnu vielä. Meille on tänä vuonna luvassa lukuisia aivan uusia vastuksia sekä sellaisia joukkueita, joita vastaan emme ole aikoihin pelanneet. Tietysti ohjelmassa on myös pelejä viime vuoden vastustajia vastaan: odotamme niitä innolla! Pidempään D1:ssä pelanneilla eurojengeillä varmaan saattaakin olla tuttuusongelma: tavallaan sitä voi pitää etuna, sillä mitä paremmin tunnet vastustajasi, sitä paremmin voit pelata sitä vastaan. Toisaalta myös aivan vierasta joukkuetta vastaan pelaaminen on äärimmäisen arvokasta ja opettaa joukkuetta enemmän kuin mikään. D1:een pääseminen avaa monia ovia myös vastustajajoukkueiden hankkimisessa – niinpä yritämme ottaa tästä irti kaiken.  

Rainy City Roller Derby Finvitational roster