Hyvät urheilutoimittajat – tulkaa keskustelemaan kanssamme

Hyvät urheilutoimittajat, olemme huolissamme.

Suomalainen urheilumedia ei ihan taida tietää, missä nykyään mennään. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon somekohu, jonka Helsingin Sanomien Ari Pusa herätti tämänpäiväsellä kolumnillaan Riosta.

Yleisurheilun männävuosien suosion perään haikaileva Pusan mielestä ”Skeittauksen valinta uudeksi olympialajiksi on säälittävää. Se kertoo vain siitä, että KOK jaksaa yrittää lähestyä nuorisoa kieli edellä.” Mitään perusteluja tälle ei esitetä. Lopuksi Pusa vielä niin sanotusti sanailee jotain naistoimittajasta tupakaverina sekä siitä, miten naisella pitää olla peili käytössään.

Olemme urheiluseurana hyvin pöyristyneitä tällaisesta ”urheilujournalismista”. Esimerkiksi roller derby on moderni, vaihtoehtoinen ja perinteiset urheilukäsitykset haastava laji, aivan kuten skeittauskin. Lajin harrastajamäärä kasvaa jatkuvasti maailmanlaajuisesti. Emme myöskään ymmärrä, mitä tekemistä Armenian uutistoimiston toimittajan sukupuolella on Kansainvälisen olympiakomiten lajivalintojen kanssa.

Moni urheilutoimitus tuntuu olevan tällä hetkellä aivan kujalla, mitä tulevaisuuden urheilutoivot nykyisin tekevät vapaa-ajallaan. Tiedoksi, että 90-luvun mäkihyppyhuuma on ohi ja moukarinheiton tuloksilla ei lukijaennätyksiä rikota. Maailma muuttuu, ja urheilu sen mukana.

Helsingin Sanomien sekä kaikkien muiden päivälehtien urheilutoimitukset, tervetuloa seuraamaan treenejämme milloin vain teille parhaiten sopii. Kerromme mielellämme, mistä tällaisessa elämäntapaurheilussa on kyse ja miksi niin moni valitsee nykyisin lajikseen jotain täysin perinteisestä poikkeavaa.

Yhteydenotot ja treeniaikataulutiedustelut: media@rollingrainbow.com