Kallio All Colours ja vuoden 2016 arvoitus

Kallio All Colours ja vuoden 2016 arvoitus

Kallio Rolling Rainbow’n A-joukkueen Kallio All Coloursien vuosi on ollut täynnä muutoksia, itsensä haastamista, onnistumisia ja yllätyksiä. Lue joukkueen kapteenin #4444 Doomey B. Hindin vuosikatsaus!

Hei hei Vantaan Skinit, moi Allit

Vuosi käynnistyi vahvasti, kun tammikuun puolessa välissä A-joukkueemme lanseerasi uuden nimensä. Vantaan Skinit oli vitsinä käynyt vanhaksi (eikä kukaan koskaan löytänyt siitä alkuperäistä vitsiä Lontoon Skidit – Vantaan Skinit, edes Suomessa) ja All Colours tuntui kuvaavan meitä paremmin kaikessa kirjavuudessamme suurin vääntö joukkueen sisällä käytiin siitä, vakiintuuko kutsumanimeksemme Alkkarit vai Allit.

Kallio All Colours vs Sun State Roller Girls
Kuva: Ville Päivätie, Star Pass Photos

Tavoitteita ja yllätyksiä

Pelirintamalla olimme päättäneet vuoden 2015 rankingsijalle 86. Maltillinen tavoitteemme oli lähteä pyrkimään syksyn 2016 D2-playoffseihin – uskaliaimmat (ja laskutaitoisimmat) meistä uumoilivat D1-paikan olevan tiukan työn ja huolellisen pelisuunnittelun takana, mutta mahdollisen. Tarkoituksenamme oli pelata turnaus Coloradossa alkukesästä, naulata se ja katsoa, mihin sen antama noste riittää. Kevään edetessä alkoi kuitenkin näyttää mahdolliselta paitsi pelata vaadittavat sanctioned-pelit kokonaan Euroopassa myöskin tehdä melkoinen rankingloikka. Niinpä hylkäsimme kesäiset Kalliovuoret ja keskityimme houkuttelemaan eurooppalaisia pelivastuksia.

Alkukevään peli göteborgilaista Dock Cityä vastaan jäi odotuksistamme, mutta tuuppasi meitä silti mukavasti eteenpäin taipaleellamme. Kuitenkin vasta huhtikuinen Strength Factor Challenge -pelin voitto Stockholm Roller Derbystä lisäsi vaatimattoman listasijoituksemme viehätystä: jos olimme itse tienneet olleemme alirankattuja, sen tiesivät myös mahdolliset eurovastustajamme ja ensimmäisten pelien sopiminen oli ankaran väännön takana. 70. ranking-sija ei edelleenkään antanut liikoja lupauksia syksyä ajatellen, mutta meidän kautemme oli vasta alussa. Makoisa revanssi Bear Citystä toukokuun puolivälissä toi paitsi balsamia ylpeydellemme voiton merkeissä myöskin kaivattua boostia vastustajascouttaukseen: viimeisiä pelejä saatiin lyötyä lukkoon ja kesäkuun kaksi peliä käsittäneen Britannian miniturneen jäljiltä (voitto Auld Reekiestä ja häviö Rainy Citylle) saatoimme tuulettaa voitonriemuisesti: rankingsija 27 ja Kallion historian ensimmäinen paikka D1-playoffseissa olivat totta!

Täältä tullaan Montreal!

Olimme hakeneet Madisonin turnaukseen, joka oli neljästä playoff-viikonlopusta viimeinen arvelimme muutaman lisätreeniviikon hyödyttävän meitä pleikkanoviiseja. Suuri lottokone päätti kuitenkin toisin ja päädyimme Montréaliin, kisaviikonlopuista ensimmäiseen. Turnausta edeltäneet viikot olivat hektisiä, hysteerisiäkin. Tavoitteet asetettiin koviksi mutta realistisiksi ja treeneissä keskityttiin armottomaan loppukiriin: saimme mahdutettua elokuun loppuun vieläpä kaksi opettavaista scrimmagea paikallista D1-vastusta, Helsinki Roller Derbyä vastaan.

Kallio All Colours vs Rocky Mountain Rollergirls
Kuva: Ville Päivätie, Star Pass Photos

Vaikka mielenhallinnasta puhuttiin paljon, olivat paineet silti kovat: tuntui tärkeältä näyttää kaikille, ettei nousumme ollut silkkaa hypeä ja sattumaa. Olimme oikea D1-joukkue ja halusimme todistaa sen maailmalle. Ja kuten niin usein elämässä, ensimmäinen kerta oli hiukan hassu, vähän nolo, aika mieletön eikä kovinkaan nautinnollinen. Hävisimme kaikki kolme peliämme ja palasimme kotiin Montréalin playoffsien jumboina rankingsijoituksemme mukaan meidät oli seedattu sijalle 7 ja sen olisikin pitänyt olla täysin tehtävissä. Erityisen kirveleviltä tuntuivat ensimmäinen ja viimeinen häviö, 4 pisteellä Rocky Mountain Roller Girlseille ja 7 pisteellä Sun State Roller Girlseille monia meistä kismitti myös se, ettemme päässeet ottamaan radalla oppia idolijoukkue Texecutionerseilta. Playoff-turnaus kuitenkin osoitti, että kuulumme eittämättä D1-tasolle. Kallisarvoiset opit repussamme palasimme kotiin: nyt tietäisimme, mihin seuraavaksi harjoittelussamme keskittyä.

Ja kaiken kaikkiaan…

Vuosi 2016 on ollut All Coloursille pitkä, polveileva ja täynnä isoja muutoksia. Olemme saavuttaneet enemmän kuin hurjimmissa unelmissammekaan olimme osanneet kuvitella jouduimme myös luopumaan isommin kuin olisimme koskaan tahtoneet.

Playoffseja seurannut offseason myllersi rivejämme huolella ja kauteen 2017 lähdemme sangen tuoreella charterilla. Talvi ja varmasti vielä kevätkin tulevat olemaan meille jälleenrakennuksen aikaa: horisontissa on monia huikeita houkutuksia, isoja pelejä ja turnauksia, tilaisuuksia tehdä joukkueestamme vahvempi kuin se on vielä koskaan ollut.

Let’s always be stupid! Forever!

 

Kirjoittaja Doomey B. Hind #4444 on Kallio All Coloursien blokkeri ja kapteeni. Hän pitää triceratopseista sekä noloista sanaleikeistä.

Kallio All Colours Montréalin D1 playoffs -turnauksessa.
Kuva: Ville Päivätie, Star Pass Photos