Roller derbyn toimitsijat –  tuomarit ja nso:t

Roller derby -ottelun kunniakas läpivienti kaipaa pelaajien lisäksi koko joukkoa toimitsijoita. He ottavat aikaa, laskevat pisteitä, keräävät muitakin tilastoja ja ennen kaikkea pitävät huolen, että peli sujuu turvallisesti sekä lajin sääntöjä kunnioittaen. Raitapaitoihin pukeutuneet tuomarit liikkuvat luistimilla pelaajia tiiviisti seuraten, kun taas NSO:t eli non skating officialit hoitavat erilaisia toimitsijatehtäviä ilman rullia.

Kallion toimitsijaporukka on olennainen osa seuraamme sekä yksi Euroopan kokeneimmista, aktiivisimmista ja runsaslukuisimmista. Kallion tuomarit ja NSO:t ovat olleet mukana niin lajin naisten ja miesten MM-kisoissa kuin kattojärjestömme WFTDA:n kovatasoisissa playoff-turnauksissa. Lisäksi seurallamme lienee hallussaan Euroopan ennätys WFTDA:n sertifioinnin saaneiden toimitsijoiden määrässä.

 

Mukaan toimitsijaksi Kallioon?

Vaikka meitä onkin jo monta, ovat uudet innokkaat toimitsijat aina tervetulleita riveihimme ja pyrimme tarjoamaan heille mahdollisimman hyvän ympäristön opetella lajin perusasiat – ja kasvaa ajan kanssa kaitsemaan kaikkein korkeatasoisimpia kansainvälisiä pelejä. Mukaan pääsee ja mahtuu, vaikkei laji olisikaan ennalta tuttu, tai jos etsii uutta tapaa olla mukana derby-yhteisössä aktiivisemman pelaajauran ohessa tahi päätteeksi.

Yleensä uudet toimitsijat tulevat toimintaamme mukaan seuran alkeiskurssien kautta. Tuomariksi haluaville alkeiskurssi on paras paikka opetella luistelun perustekniikka, minkä jälkeen voidaan aloittaa varsinainen tuomarikoulutus. Alkeiskurssin ohessa annetaan myös yhteistä sääntö- ja NSO-koulutusta, joten vaikkei luistelu kiinnostaisi ollenkaan, on siellä tarjolla mahdollisuus päästä mukaan ohjatusti osana ryhmää.

Jos toimitseminen Kalliossa kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen info@rollingrainbow.com, niin neuvomme, miten pääset osaksi maailman parasta toimitsijatiimiä!