Kallio Rolling Rainbowsta Helsinki Pride -kummi!

Ylpeinä ja onnellisina voimme vihdoin paljastaa, että seuramme on tänä vuonna Helsinki Pride -kummi!

With pride and full of happiness we announce that we are part of this year’s godparent team for Helsinki Pride!

To celebrate, KRR hosts Pride Scrimmage & Open Skate at Mäntymäen kenttä, Töölö, Wed 29.6., 5 PM – 7 PM

Radalla kaikkia taklataan yhtä kovaa. Oma joukkue kuuluu sen jokaiselle jäsenelle. Voitot, häviöt, hiki ja ruhjeet eivät katso sukupuoli- tai seksuaali-identiteettiä.

Tavoitteenamme on menestyä kansainvälisellä tasolla – ja olla samalla urheiluseura, joka panee perinteisen urheilumaailman hetero- ja cis-normativisuuden paskaksi ja palamaan. Mottomme on “Come as you are”. Roller derbyn queer-feministiset alkujuuret mahdollistavat sen hyvin: lajin kattojärjestön kannanotto sukupuolen moninaisuuden puolesta takaa mm. trans- ja intersukupuolisten oikeudet pelata sekä kuulua derby-yhteisöön.

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ovat joutuneet mitä hirveimpien viharikosten kohteeksi. Suomen nykyinen lainsäädäntö asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan heidän sukupuoli- ja seksuaali-identiteettinsä perusteella, ja intersukupuolisia lapsia yhä edelleen leikellään kaksinapaiseen sukupuolinormiin sopivaksi. Meistä tämä on kestämätöntä.

Haluamme olla turvallinen tila kaikille sukupuolille, sukupuolettomuuksille ja seksuaalisuuksille. Teemme urheiluseurana oman pienen osamme yhdenvertaisuuden puolesta. Tasa-arvo kuuluu kaikille.

Meistä moninaisuus on juhlan aihe. Juhlan, johon kaikki ovat tervetulleita. Olemme ylpeitä Pride-kummiudestamme, on upeaa olla mukana tapahtumassa. Solidaarisuutta, rakkautta ja yhdenvertaisuutta kannattaa aina juhlistaa!

Sateenkaarisydämin, Kallio Rolling Rainbow