Kolmas SuoROK-konferenssi veti osallistujia ympäri Suomea

Vuosittainen SuoROK eli Suomalaisen roller derbyn organisatorinen konferenssi järjestettiin jälleen 15.–16.10.2016 Helsingin Pasilassa Roller Derby Finlandin ja Kallio Rolling Rainbow’n toimesta. Järjestyksessään kolmanteen SuoROKiin osallistui lajin harrastajia useista eri seuroista ympäri maan.

Kuva: Erika Luoto

Lauantaina Pasilan Urheiluhallilla luisteluosion valmennuksesta vastasivat pikaluistelija Carolien Hunneman, moniosaaja Erin Jackson sekä maajoukkueissakin vaikuttanut Ville Koivula.

Carolien Hunnemanilla on hallussaan kymmenen pikaluistelun Suomen mestaruutta, ja hän on luistellut maratonluistelun joukkueessa Alankomaissa. Hunnemanin valmennusosuudessa viilattiin tasapainoa,  matalampaa ja tasapainoisempaa luisteluasentoa, sekä tehostettiin potkuja ja räjähtävyyttä.

Kuva: Erika Luoto

Kauimpaa saapunut valmentaja Erin Jackson luistelee niin USA:n maajoukkueessa kuin Jacksonville RollerGirlsien riveissä. Hän on kerännyt vaikuttavat meriitit pikaluistelun saralla: Jackson on kymmenkertainen MM-mitalisti, 42-kertainen kansallinen mitalisti ja hänellä on rekisterissään kolme kansallista pikaluistelun ennätystä. Jacksonin valmennusosuudessa teemoina olivat muun muassa ketteryys, terävät suunnanmuutokset edgingiä hyödyntäen sekä hyökkäykset ja niihin vastaaminen.

Kuva: Erika Luoto

Lauantain ohjelma huipentui perinteisesti harjoitusotteluun, jossa päivän aikana opittuja taitoja päästiin heti hyödyntämään.

“Inspiroivaa nähdä, miten paljon voisimme roller derbyssä hyötyä paitsi esimerkiksi pikaluistelun ja jääkiekon valmennuksesta kuin myös itse harjoittelusta”, kommentoi Kallio Rolling Rainbow’n valmennustiimiin kuuluva Raisa Siivola (Niisku Poppanen).

Suomen Luisteluliiton ja Roller Derby Finlandin ohjaama seminaariosuus pidettiin sunnuntaina Valo-talossa. Aihepiireinä olivat muun muassa Luisteluliiton anti-doping-ohjelma, johon Roller Derby Finlandin jäsenseurat ovat myös RDF:n kautta sitoutuneet. Osana seminaaria järjestettiin myös Roller Derby Finland ry:n syyskokous, kuten myös työpajoja seurojen varainkeruun mahdollisuuksista sekä mahdollisista ongelmatilanteista, jotka syntyvät harrastuksen muuttuessa tavoitteellisemmaksi kilpaurheiluksi.

“Keskustelu antidopingohjelman ja WFTDA:n sukupuolikäytänteiden yhdenmukaistamisesta oli tärkeä, vaikkakin vasta pienen pieni ensiaskel koko prosessille”, Siivola jatkaa. “Olisi mahtavaa saada asialle Suorokin ja RDF:n yhdenvertaisuustoiminnan myötä lisää innokkaita kehittäjiä.” Kallio jatkaakin keskusteluja sukupuolen moninaisuuden ja antidoping-ohjelman törmäyskohdista RDF:n ja Suomen Luisteluliiton kanssa.

Haku seuraavan Suomalaisen roller derbyn konferenssin järjestäjäksi on myös auki. Deadline on 8.12.2016. Hakemukset jätetään lomakkeella osoitteessa https://goo.gl/forms/AS89I9uuqrrlmnv52.

 

Lisätietoja antavat:
Kallio Rolling Rainbow
info@rollingrainbow.com
Roller Derby Finland
info@rollerderbyfinland.com