Pääkaupunkiseudun roller derbyn harrastajat etsivät uusia treenitiloja

Koko pääkaupunkiseudun roller derby -harrastus uhkaa loppua. Harjoitustilana käytetty Jätkäsaaren Bunkkeri menetetään helmikuussa, eikä uutta tilaa ole löytynyt. Lajin harrastajia on pääkaupunkiseudulla noin 300. Suomalaiset ovat nousseet lyhyessä ajassa Amerikasta peräisin olevassa lajissa maailman parhaimmistoon.

 

Roller derbyn tulevaisuus pääkaupunkiseudulla on vaakalaudalla harjoitustilojen puuttumisen vuoksi. Pääkaupunkiseudun harrastajat ovat saaneet asettua ensimmäiseen vain derbylle varattuun treenitilaansa Jätkäsaaren Bunkkeriin, mutta nyt Helsingin kaupunki on myynyt Bunkkerin rakennusyhtiö SRV:lle, joten tiloista on tiedossa häätö helmikuun lopussa. Uutta tilaa ei ole kovasta työstä huolimatta löytynyt.

Bunkkeria käyttävät niin Helsinki Roller Derby, Kallio Rolling Rainbow, miesten ja naisten maajoukkueet sekä lajin junioriharrastajat. Luistimilla on säännöllisesti noin 300 lajin harrastajaa, ja treenitunteja kertyy lähes 150 tuntia kuukaudessa. Uutta tilaa on etsitty aktiivisesti kuukausia ja Bunkkerin vuokrasopimuksen lähestyessä loppuaan tilan etsintä on ollut lähes täysipäiväistä työtä. Sopivaa, avointa ja tolpatonta tilaa ei ole kuitenkaan löytynyt.

Roller derbyä on harrastettu aiemmin esimerkiksi Pasilan ja Helsinginkadun Urheilutaloilla, mutta näissä lajille ei ole antaa harjoitusaikaa tai vuoroja on peruttu jatkuvasti muiden lajien vuoksi. Koulujen liikuntasaleihin roller derbyn harrastajia ei ole myöskään päästetty.

Roller Derbyn harrastajat jäävät ilman treenitiloja.

Tavoitteena minimissään 800 neliön harjoitustila

Jotta kaikki pääkaupunkiseudun harrastajat voisivat jatkaa harrastustaan, tavoitteena on löytää minimissään 800 neliön harjoitustila. Tällöin tilaan mahtuu yksi rata. Ihannetilanteessa harjoitustilaan toivotaan kahta rataa, jolloin tilaa tarvitaan noin 1 500 neliötä. Tilan lattian pitää olla mahdollisimman tasainen, eikä tilassa voi turvallisuussyistä olla tolppia alle 10 metrin päässä toisistaan. Tilan pitäisi olla vähintään puolilämmin ja hyvin ilmastoitu sekä siellä olisi oltava toimiva vesipiste, wc ja suihkut.Tilassa pitää voida olla kerrallaan vähintään 100 ihmistä.

Roller derbyä harrastetaan muualla Suomessa muun muassaLahden messuhallissa, Tampere Areenalla, Turun Logomossa, Varissuon jäähallissa ja Kuusaan urheiluhallissa.

Suomalaiset roller derbyssä maailman parhaimmistoa

Roller derby on pääasiassa naisten harrastama täyskontaktiurheilulaji, jota pelataan “jenkkimallisilla” quad-rullaluistimilla. Amerikasta lähtöisin olevaa lajia on harrastettu Suomessa vuodesta 2009 lähtien. Tänä aikana suomalaiset ovat nousseet lajissa maailman parhaimmistoon. Suomen naisten maajoukkue on maailman viidenneksi paras, ja molempien helsinkiläis seurojen A-joukkueet pelaavat kansainvälisesti korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla.

Kaikki vinkit vapaana olevista tiloista ovat tervetulleita!


Yhteydet ja lisätiedot


Kallio Rolling Rainbow info@rollingrainbow.com
Helsinki Roller Derby info@helsinkirollerderby.com