Roller derbyn alkeiskurssien sisältö – nämä asiat opit

Oletko miettinyt, mitä roller derbyn alkeiskurssilla tehdään ja mitä taitoja siellä opetellaan? Ketään ei ryhdytä heti alkuun murjomaan ja taklaamaan – tärkeintä on ensin oppia luistelun perustaidot ja toimimaan joukkueena.

Roller derbyn alkeiskurssin sisältö ei ole mitään ydinfysiikkaa: kurssilla käydään läpi luisteluasento, hyvä luistelutekniikka, lihas- ja kestävyyskunnon kohottaminen, pelin säännöt sekä kontaktinoton ja taklaamisen perusteet.

Alkeiskurssilla opit pelaamaan roller derbyä – eli kun olet suorittanut kurssin lopuksi taito- ja sääntötestit, pääset mukaan Kallion C-joukkueeseen Piritorin Ässiin ja voit hakea mukaan peleihin. Sen jälkeen voit joko ryhtyä treenaamaan tavoitteellisesti ja hakea paikkaa Kallion A- ja B-joukkueesta tai vain jatkaa pelailua ja hengailua hyvässä seurassa.
Jos olet kilpailunhaluinen urheilijasielu, seurassamme on polku huipulle sinua varten. Jos taas tykkäät treenata harrastamisen ilosta, tarjoamme monipuolista liikuntaa turvallisessa ympäristössä.

Näitä asioita tehdään roller derbyn alkeiskurssilla

  • Luistelutekniikan ja hyvän luisteluasennon harjoittelua.
  • Lihas- ja kestävyyskunnon kohottamista.
  • Joukkueessa ja seurassa toimimista ja joukkuekavereihin tutustumista.
  • Saat myös uusia ystäviä, ja lisäksi luvassa rentoa yhdessäoloa, hauskuutta ja vauhtia,  ja ennen kaikkea luistelua, luistelua ja lisää LUISTELUA!

Ketkä voivat osallistua alkeiskurssille? – Kaikki!

Kallio Rolling Rainbow’n roller derbyn alkeiskurssille voivat osallistua kaikki vähintään 12-vuotiaat sukupuoleen katsomatta.

Myöskään aiemmilla urheilutaustoilla tai kunnollasi ei ole väliä, eikä mitään tarvitse osata ennalta. Kurssilla opetetaan kaikki tarvittava. Luistellen olet nopeampi kuin juosten, ja kunto kasvaa ohessa. Moni löytääkin roller derbystä ensimmäisen oman joukkuelajinsa – lajia voi harrastaa juuri niin tavoitteellisesti tai yhteisöllisesti kuin vain itse haluaa!

Roller derby voit myös harrastaa laittamatta luistimia jalkaan. Toivotamme tervetulleiksi myös kaikki joukkueiden managerit, valmentajat, kuten myös Non-Skating Officiaalit (NSO’t) ja luistelevat tuomarit. Tapoja harrastaa on monia, ja kaikki ovat kurssille tervetulleita.