Vastassa Berliinin karhut ja Jyväskylän räsynuket

Toukokuu on ollut varsinainen derby-kuukausi, ja niin myös 17.5. Kallion B-joukkue Kinapori Fistfunkers pelasi Jyväskylä Rollin’ Ragdollsia vastaan double headerin ensimmäisessä ottelussa. Vaikka Kinaporin pelikevät on ollut varsin intensiivinen ja olemme hakeneet kokemusta ulkomaita myöten, oli ilmassa jännitystä. Jyväskylän joukkue oli meille melkoinen mysteeri. Muutama pelaaja oli tuttuja nimiä HRD:n riveistä, ja divarituloksistakin oli yritetty päätellä joukkueen tasoa. Tiesimme että Jyväskylä oli pelannut Oulua vastaan suunnilleen samanlaisella piste-erolla kuin Kinapori reilua kuukautta aiemmin, joten peli ei varmasti tulisi olemaan mikään läpihuutojuttu.

Kinaporin uusi charter valittiin vain muutama viikko ennen Jyväskylä-peliä, emmekä pelaajien sairastelun vuoksi ehtineet juurikaan treenata koko joukkueen voimin ennen bouttia. Lisäksi viime hetken loukkaamiset verottivat rosteristamme kokeneimmat jammerit, ja lähdimme peliin varsin tuoreella joukolla. Tuhoteppo ja Busy Rabbit ovat aiemmin jammanneet ainoastaan C-joukkueen riveissä, ja muutamalle blokkerille kyseessä oli ihka ensimmäinen peli Kinaporin jäsenenä. Jännää!

Aurinkoinen pelipäivä alkoi huolellisella lämmittelyllä ja viime hetken strategiakertauksella. Pelin ensimmäiset jamit menivät tunnustellessa vastustajajoukkueen tyyliä, ja Kinaporille valitettavan tyypillisesti aloimme päästä kunnolla vauhtiin vasta lähempänä ensimmäisen erän loppupuolta. Timantin pyöritys alkoi onneksi vähitellen sujua, ja hienosti pelanneet jammerimme kuroivat kiinni Jyväskylän alkuun kasaamaa piste-eroa. Erätauolle lähdettiin Jyväskylän johtaessa 85-109.

Tuomarit olivat silmä tarkkana ja lukuisat boksireissut vaikeuttivat Kallion peliä. Jouduimme liian usein pärjäämään vain kahdella tai kolmella blokkerilla, mikä verotti varsinkin hyökkäyksiä oman jammerin auttamiseksi. Toisessa periodissa paransimme kuitenkin peliämme ja onnistuimme tahkoamaan enemmän pisteitä kuin Jyväskylä. Valitettavasti se ei ihan riittänyt, vaan boutti päättyi Rollin’ Ragdollsien voittoon pistein 177-192.

Häviö tiukan pelin jälkeen kirpaisi, mutta antoi toivottavasti kaikille kiniksille entistäkin enemmän treenimotivaatiota. Meillä on vielä hyvin aikaa hioa uudistuneen joukkueemme yhteispeli huippuunsa ennen seuraavaa otteluamme Tampereella kesäkuun lopussa. Totl rekl fatl shit!

Katti Schrödinger #19

(C) Ville Päivätie

Berliinin karhut

Pelasimme Berliinin A-joukkuetta (Berlin Bombshells/Bear City Roller Derby) vastaan viimeksi kutakuinkin vuosi sitten. Silloin matkassa oli kokeneita konkarereita ja lukeuduin itse A-joukkueuntuvikkoihin, pelaten ensimmäisen pelini juuri A-joukkueeseen palanneena. Tuossa vuoden takaisessa pelissä muistan jännittäneeni joka ikisessä jamissa. Nyt sävel oli täysin toinen, turha jännitys poissa ja nälkä kasvanut suureksi kevään edetessä. Oli aika kohdata Berliinin karhut toistamiseen!

Derbyn mittakaavassa vuosi on pitkä aika, ja paljon on ehtinyt tapahtua. Viimeisen vuoden aikana A-joukkueemme on päivittynyt rankalla kädellä ja sunnuntain pelissä tuosta vuoden takaisesta rosterista oli mukana enää kourallinen pelaajia. Mutta hälläkö väliä. Huolimatta kaikista uudistuksista, joukkueemme on treenannut ankarasti ja hitsautunut viime kuukausien aikana erittäin hyvin yhteen. Kokemusta on karttunut ja meillä oli suunnitelma, kuinka Berliini kaadetaan. Olimme päättäneet voittaa!

Ensimmäinen puoliaika: KRR:n hallintaa. Suunnitellut kuviot ja peluutussysteemit toimivat ja puolustus on timanttia – kirjaimellisesti. Berliinin jammerit pysyvät takana ja peli sujuu. Puoliajalle lähdetään reilusta 115 – 81 johdosta.

Toinen puoliaika: Nyt pitäisi jatkaa siitä mihin ensimmäisellä puoliajalla jäätiin. Mutta ei niin ei. Paineet on kovat. Otamme aivan liikaa jammerijäähyjä, peli alkaa hajoilla, luistin menee rikki ja Berliini pääsee tasoittamaan pelin. Mitä ihmettä tapahtui?

Mutta vielä on toivoa. Kolme minuuttia ennen loppua näyttää siltä, että Berliini on ehkä sittenkin kaatumassa. Onko Berliinin muurit murrettu, munkit syöty jne, mitä näitä nyt on. Nyt ollaan kutakuinkin samassa tilanteessa kuin vuosi sitten! 16 pisteen johto, saadaanko pidettyä? Mutta eipä vaan tälläkään kertaa. Jälleen kerran ratkaisijan viitta on Berliinin superjammerin, Master Blasterin harteilla. Ja kuten niin monestin muutoinkin, MB onnistuu ratkaisemaan pelin Berliinin eduksi, tehden lähes 30 pistettä yhdessä jamissa Berliinin karhujen hujahtaen johtoasemaan aivan viime metreillä. Hurjan loppukirin jälkeen MB jammaa muodollisesti vielä kaksi viimeistä jamia pitäen 14 pisteen johtoaseman ja peli päättyy 185 – 199 Berliinille.

Kirvelevästä tappiosta huolimatta tulevaisuus näyttää positiiviselta joukkueemme osalta kesäkuussa Floridassa pelattavaa Beach Brawl –turnausta ajatellen. Riippumatta jammerijäähyjen älyttömästä määrästä ja mm. haljenneista pleiteistä, annoimme Berliinille todella kovan vastuksen. Puolustus pelaa, ja jammerihommatkin sujuu (hyvinä päivinä ilman jäähyjä). Voitto ei ollut todellakaan kaukana.

Ensi viikonloppuna reissaamme Malmöön kohtaamaan Crime City Rollersin. Siinä pelissä, jälleen kerran, tältä joukkueelta voi odottaa ihan mitä tahansa!

Pretty Sick #72

(C) Ville Päivätie